Det praktiske

Det praktiske

Vandresko:  Sko eller støvler med en solid, skridsikker gummisål, som er behagelige at have på en hel dag.


Regntøj:  Det regner sjældent, men der kan komme byger forår og efterår. Tag derfor et regnslag, ridefrakke eller regnsæt med.


Solcreme/-briller:  Solen er meget kraftig i bjergene, og der gælder samme forholdsregler som på skiferie.


Ridehjelm/hat: Fordi solen er stærk bør man medbringe hat. Hvis man er vant til at bruge ridehjelm, kan det kun anbefales.


Forsikring: Det blå sygesikringskort dækker ikke alt som førhen, se: http://detblaakort.dk/#spanien


Ridetøj:  Husk langærmet T-shirt eller skjorte med krave til beskyttelse mod solen. Ellers bare husk ridehandsker og ridebukser, evt. chaps.


Klimaet: Marts, april og tidligt i maj er temperaturen mellem 10-15 grader med enkelte regnbyger. Fra sidst i maj til juni og juli stiger temperaturen til 15–30 grader, og i august samt begyndelsen af september er det varmest med 30–35 grader.


I oktober og november falder temperaturen igen til 20-29 grader med enkelte regnbyger. På grund af højden er solen meget stærk, og det er vigtigt at benytte en god solcreme, solbriller, langærmede bluse (T-shirt) og hat.


Om aftenen falder temperaturen og selv i sommermånederne er det nødvendigt med en let jakke eller en pullover. I marts, april, maj og november bør man medbringe varmt tøj og let regntøj.


Man kan nogenlunde se, hvordan vejret er på Dansk Metrologisk Instituts hjemmeside  www.dmi.dk


Andet:  En uldpullover og lange bukser, da aftenerne kan være kølige. Rejsevækkeur, vandflaske, billet, pas og visakort, som accepteres de fleste steder hvis man rejser videre i Spanien, til selve ridetrekket skal man sørge for at have kontanter.


Sommertøj er en god ide, hvis man vil rejse videre i de varmere egne af Andalusien. Desuden er der nogle gange mulighed for at komme i en swimmingpool under trekket, afhængig af årstid og trek.


Copyright © All Rights Reserved