Om

Om Ridetrek

Ikke en almindelig turhest...

Hestene er alle af andalusisk oprindelse eller andalusisk/arabisk krydsning, og i et udvalg der dækker forskellige rytteres ønsker og størrelser. Der er ingen hingste.


Hestene er en virkelig fornøjelse at ride, ikke mindst fordi de nyder turene ligeså meget som deres rytter, men også fordi de er skolede i dressur, velfodrede og i god form. Dette er en mulighed for at ride en velskolet hest i naturen, snarere end på banen.


På Ridetrek er varemærket netop rideheste af en høj kvalitet. Dette skyldes ikke mindst, at trekkene stiller krav til hestens lydhørhed overfor rytteren, såvel som rytterens kunnen, men også det faktum, at hun ønsker at skabe en enestående oplevelse for de ryttere, som både kan og vil ride.

Bjergvante heste

Hestene bliver købt fra stutterier i Spanien og Portugal og personligt redet til i Andalusien. Da der ofte er ryttere, som gerne vil have mindre erfarne venner med på et ridetrek, sørger Dallas også altid for at have et par mere solide heste parat til disse deltagere. Ikke desto mindre, går de alle igennem samme træning.


Når hesten har modtaget den grundlæggende dressur på banen, bliver den trænet i at klatre med og uden rytter – oftest løber de blot løse med på de først forårstrek. Herefter er de klar til deres første sæson.


Sæsonen strækker sig fra marts til november, men for hvert trek bliver hesten udvalgt nøje til rytteren, hvilket er med til at vedligeholde et højt niveau gennem hele sæsonen. Så snart sæsonen er ovre, begynder genoptræningen igen. En berider i familien hjælper til med at ride hestene op og at tilride nye ungheste, indtil sæsonen atter begynder.


Når de har fri, kommer hestene hver aften på græs oppe på en eng i bjergene, hvor de kan lege og slappe af. Når det er tid for hesten at komme på pension, eller når en hest finder sin udvalgte rytter, bliver den solgt med forbehold. Kun til private og kun til en rytter som er blevet ”godkendt”. En enkelt hest var dog med på Ridetrek i over 25 år.


Landsby overnatninger

Overnatningerne foregår på små familieejede hoteller i bjerglandsbyerne, hvor der tilbydes 2-sengeværelser med eget bad. Et begrænset antal enkeltværelser kan bestilles mod et tillæg. Alle hotellerne er rene og behagelige, og bagagen bliver transporteret mellem overnatningsstederne.

 

Landskabet sætter rytmen

I nogle områder er terrænet meget barsk og ridetempoet derfor lavt, men de fleste dage er der også mange muligheder for trav og galop. Formålet med turene er, at de skal være sjove og en fornøjelse for både rytter og hest. Derfor bliver hestene også valgt med omhu til hver enkelt rytter under hensyntagen til kunnen og ønsker. Hver dag rides der mellem 6 og 8 timer, og det forventes, at rytteren kan styre sin hest udendørs i ethvert tempo. På nogle af de stejle ture ned af bjergskråningerne er det nødvendigt at lede hesten til fods, og rytteren skal gennem hele turen sørge dagligt for sin hest.


At glemme tiden og dagligdagens gøremål

Specielt udvalgte ridestier giver rytteren mulighed for en førstehånds-oplevelse af den utrolige natur, idet man følger oldtidens stenbelagte ruter mellem landsbyerne i bjergene. Turene går fra lavere-liggende terrasse-landbrug gennem egetræs- og valnøddelunde op gennem fyrretræsskove til græsstepper og endelig de høje bjerge med sne på toppen.


Den så sjældne oplevelse af at glemme tiden og dagligdagens gøremål helt, er mulig her, idet man kun møde en enkelte fårehyrde eller landmand. Der er ingen hegn eller asfaltbelagte veje, og en fuldstændig følelse af rum og frihed kommer af sig selv.


En  enestående naturpark

Sierra Nevada er den højeste bjergkæde i Spanien, og strækker sig gennem de sydlige provinser Granada og Almeria. Det er en region med en storslået og meget forskelligartet  natur, hvor de klimatiske forhold har udviklet det rigeste botaniske liv i Europa med 52 enestående arter, flere end der findes  på hele det europæiske kontinent og Rusland tilsammen. I 1986 erklærede UNESCO området for et naturreservat og for nylig fik området status af naturpark under den spanske regering.


Om turlederen

I dalen Poqueira, over de 3 hvide landsbyer og 1.700 meter over havets overflade ligger hestestaldene, sikkert de højest beliggende i Europa. Dallas flyttede fra England til området i 60’erne med sine forældre, og har tilbragt det meste af sin barndom og ungdom i bjergene, som kun få af de lokale kender så godt som hende. Dallas er vokset op med heste, og har redet i England, Australien og Spanien. I Spanien har hun i mange år redet opvisninger på sine andalusiske heste. Alle heste er ejet af Dallas, og hun fungerer også som turleder på hvert trek.


Dallas har arrangeret ridetrek i området siden 1987, primært for englænderer, amerikanere og Skandinaver. Hun er en erfaren rejsearrangør, rytter og turguide, og er medlem af det spanske turistråd.

Copyright © All Rights Reserved